Bagaren Tony Hansen som kursledare , jättebra :">
Här blandar jag ihop kavring (danskt) :)
Nu slår vi surdegn som ska bli kavring :-/
Nu ska kavringen jäsa en stund [-(
Och under den tiden så gjorde jag ett vörtbröd och ett fruktbröd :P
Att starta en surdeg :)
Dag 1. 100 g rågmjöl fint och 100 g vatten.Rör ihop och låt stå till dag 2.
Dag 2. Tillsätt 100 g rågmjöl fint och 100 g vatten .Rör ihop och låt stå till dag 3.
Dag 3. Tillsätt 100 g rågmjöl fint och 100 g vatten. Rör ihop och låt stå till dag 4.
Dag 4 . Tillsätt 100 g rågmjöl fint och 100 g vatten. Rör ihop och låt stå till dag 5.
Dag 5. KLAR!!! :))
Nu är det verkligen :-t TIME OUT!
KOM IHÅG att en surdeg alltid ska matas bara för att du alltid ska ha en surdeg :-/
TA alltid bort 100 g surdeg och lägg det i en bunke med lock och mata den med ovanstående hela tiden. :-/ Om du ska baka surdegsbröd exempelvis varje dag :|
Jajajajag vet ~X( Om du alltid vill ha en surdeg, spara då surdeg 100 g i en burk ställ i kylen och ta det lugnt #-o , den kan stå där läääänge. När du sen känner för att baka ta då fram burken och börja mata den.
Recept på bröd kommer om vi lyckas, vilket vi gör =))
Recept på bröd kommer om vi lyckas, vilket vi gör =))