Säga vad man vill om denna maträtt....Korv med mos.....låter ju inte så spännande :( MEN matgästerna ÄTER som hästar och vi har inget matsvinn :)) Underbart !
Idag hade vi våra nya matgäster på besök , alla 6-åringar från förskolan Hattstugan och de gillade korv med mos♥♥♥
Vegetariska morotsbiffar . Det är gjorda på lila och gula morötter.
Dagens soppa: Spetskålsoppa
Ett fantastiskt utbud på sallader idag.....
Spetskål.
Spetskål är full av vitaminer och smak – ännu en orsak att göra tillagningen så enkel som möjlig så att allt det goda bevaras . Ät spetskålen rå, ångad, snabbstekt, blancherad, fylld eller bräserad. Du kan självklart också stuva din spetskål – men det är nästan lite synd för den fina smaken försvinner nästan i stuvningen. Prova att använda finstrimlad spetskål i wokrätter eller i soppor eller låt den lätt söta smaken gå samman med något syrligt. Droppa gärna lite olivolja och citronsaft över ångad spetskål. Spetskål har ett högt innehåll av C-vitamin och är proppfull av mättande kostfiber.
Säljs mellan maj och nov.