Vegetariska rotfruktsbiffar
Örtbakad sejfilé med tomat serverat med vitvinssås
Härliga färger och mycket smakrikt
Kokosrostade morötter.....
Morots och Ingefärssoppa toppad med rostade kokosmorötter mmmm vad gott!!
Idag så blev det mycket färg i köket....och klimatmat !Supergott förstårs!!!! :)
Klimatmat- Att man tänker på att minska köttkonsumtionen i våra kök.
Nu skulle jag kunna skriva en hel uppsats om detta..men det tänker jag inte göra..bara lite
Sejfilén vi serverade är MSC märkt vilket betyder att fisken inte kommer från ett fiskbestånd som är överfiskat eller fångad på ett sätt som skadar havets ekosystem!
Vi ska jobba på att införa mer klimatmat på Eriksdal!
Att minska köttkonsumtionen är ett sätt att värna om miljön!
Här kommer receptet på soppan.
10 små portioner
1 kg morötter
2 gula lökar
1 cm färsk ingefära
1 L grönsaksbuljong
3 dl grädde
1 L fet mjölk
salt/ svartpeppar
Gör så här:
Skala och skiva morötter.
Skala och hacka löken.
Skala och finriv ingefäran.
Fräs alltihopa med olja en stund och späd med buljongen.
Låt koka tills morötterna mjuknat.
Mixa soppan slät.
Späd upp med grädde och mjölk. Låt koka upp.
Smaka av med salt o peppar.
Riv ev lite timjanblad på toppen :)