Personal

Personal

5 nov. 2013

Klimatmat

 Vegetariska rotfruktsbiffar
 Örtbakad sejfilé med tomat serverat med vitvinssås
 Härliga färger och mycket smakrikt
 Kokosrostade morötter.....
Morots och Ingefärssoppa toppad med rostade kokosmorötter mmmm vad gott!!
 
 
Idag så blev det mycket färg i köket....och klimatmat !Supergott förstårs!!!! :)
Klimatmat- Att man tänker på att minska köttkonsumtionen i våra kök.
Nu skulle jag kunna skriva en hel uppsats om detta..men det tänker jag inte göra..bara lite 
 
Sejfilén vi serverade är MSC märkt vilket betyder att fisken inte kommer från ett fiskbestånd som är överfiskat eller fångad på ett sätt som skadar havets ekosystem!
Vill du läsa mer ? Gå in på: www.msc.org
 
 
Vi ska jobba på att införa mer klimatmat på Eriksdal! 
Att minska köttkonsumtionen är ett sätt att värna om miljön!
 
Här kommer receptet på soppan.
 
 
10 små portioner
 
1 kg morötter
2 gula lökar
1 cm färsk ingefära
1 L grönsaksbuljong
3 dl grädde
1 L fet mjölk
salt/ svartpeppar
 
 
Gör så här:
Skala och skiva morötter.
Skala och hacka löken.
Skala och finriv ingefäran.
Fräs alltihopa med olja en stund och späd med buljongen.
Låt koka tills morötterna mjuknat.
Mixa soppan slät.
Späd upp med grädde och mjölk. Låt koka upp.
Smaka av med salt o peppar.
Riv ev lite timjanblad på toppen :)