Personal

Personal

5 okt. 2011

Flap-Jack- energikaka


Den här kakan bakade jag igår tisdag. Vi skulle ha den till ett personalmöte. Många av våra matgäster tyckte det luktade så gott i matsalen och trodde de skulle få efterrätt. Jag tänkte därför lägga ut receptet på denna Flap-Jack-Energikaka som är enkel att göra.

200 grader 20 minuter

175 g smör
4 dl corn flakes
4 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl socker
1 msk honung
1,5 dl kokos ( kan uteslutas)
1 msk vaniljsocker
1,5 msk kanel ( kan uteslutas)
½ tsk salt
1 tsk bakpulver

Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret och tillsätt det.
Rör ihop allla ingredienser. Tryck ut kakan i en ugnsform eller mindre plåt ca 20x 30 cm.
Grädda kakan. Skär kakan medans den är varm i lagom stora bitar.
Kakan blir hård när den kallnat.

Skulle ni av någon anledning misslyckas så släng inte kakan. Det går att använda som musli.