Personal

Personal

13 nov. 2012

En kurs i surdeg och kemi...

 Bagaren Tony Hansen  som kursledare , jättebra  :">

 Här blandar jag ihop kavring (danskt) :)
 Nu slår vi surdegn som ska bli kavring :-/

 Nu ska kavringen jäsa en stund  [-(  
Och under den tiden så gjorde jag ett vörtbröd och ett fruktbröd :P
 
 
Att starta en surdeg :)
 
Dag 1.  100 g rågmjöl fint och 100 g vatten.Rör ihop och låt stå till dag 2.
 
Dag 2.  Tillsätt 100 g rågmjöl fint och 100 g vatten .Rör ihop och låt stå till dag 3.
 
Dag 3.  Tillsätt 100 g rågmjöl fint och 100 g vatten. Rör ihop och låt stå till dag 4.
 
Dag 4 . Tillsätt 100 g rågmjöl fint och 100 g vatten. Rör ihop och låt stå till dag 5.
 
Dag 5. KLAR!!! :))
 
Nu är det verkligen :-t TIME OUT!
 
KOM IHÅG att en surdeg alltid ska matas bara för att du alltid ska ha en surdeg  :-/
TA alltid bort 100 g surdeg och lägg det i en bunke med lock och mata den med ovanstående hela tiden. :-/ Om du ska baka surdegsbröd exempelvis varje dag :|
Jajajajag vet ~X(  Om du alltid vill ha en surdeg, spara då surdeg 100 g i en burk ställ i kylen och ta det lugnt #-o , den kan stå där läääänge. När du sen känner för att baka ta då fram burken och börja mata den.
Recept på bröd kommer om vi lyckas, vilket vi gör =))