Personal

Personal

14 nov. 2012

Surdegsfralla med linfrön

Ja det blev ju bra det här :)
 
 
 
 
Frallor med linfrön
 
500 g vetemjöl
500 g rågsikt
500 g vatten
500 g surdeg
20 g flingsalt
1 dl krosssat linfrö
 
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Vik degen några gånger.
Vik ihop degen till avlång rulle , inte för tjock, skär till önskad storlek .
Låt jäsa övertäckt 1 timma.
Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda brödet tills det fått fin färg.
Låt svalna på galler med bakduk.
 
 
Vad är det som är bra med surdeg????
 


 
Det finns flera anledningar till att surdegsbröd är nyttigt. Surdegsbröd gör så att vår kropp bättre kan ta upp och öka upptaget av mineraler, exempelvis kalcium, zink och järn. Dessutom kan de som äter surdegsbröd få en bättre blodsockerprofil och längre mättnadskänsla.
Studier menar även att det tar längre tid för magsäcken att tömma sig om surdeg finns i magen jämfört med vanligt vitt bröd. Surdeg gör även att bröd får ett lägre GI-värde. :)