Personal

Personal

26 nov. 2012

Kanelkyckling

Idag så serverade vi en ny matträtt.......kycklingen var supergod ,men inte bulgur det var nå´t som inte gick hem hos matgästerna. Nästa gång får det bli ris :)
 
 
Kanelkyckling  4 port
 
1 kg kycklinginnerfilé
1 dl sultanrussin
1 dl pinjenötter
3 dl grädde
salt, peppar ev cayennepeppar
 
Marinad
 
½ dl citronsaft
1 dl olivolja
3 tsk kanel
4 urkärnade chilifrukter röda
6 vitlöksklyftor
 
Gör så här:
 
Finhacka chili och vitlök
Blanda ingredienser till marinaden
Lägg ner kycklingen i marinaden
Låt stå kallt en timma
Dra av överflödig marinad från kycklingen och spara det
Blanda ner sultanrussin och pinjenötter i det som blir över i marinaden
Salta, peppra och stek kycklingen så den får lite färg
Lägg kycklingen i en ugnsform
Stek marinaden några minuter i samma panna som kycklingen
Häll över grädden och låt såsen tjockna lite
Smaka av med salt, peppar och ev cayennepeppar och lite mer kanel
Häll såsen över kycklingen och stek klart i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter
 
Servera med couscous, bulgur och hummus